ČL. „Kiel“ ir „Wisla“ įveikė aštuntfinalio varžovus

„Kiel“ ir Plocko „Wisla“ rankininkai pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį. Trečiadienį šios komandos sėkmingai pabaigė aštuntfinalio mačus.

.

Plocko „Wisla“ ir „Nantes“ mačo nugalėtojai paaiškėjo tik per baudinyną. Pirmosios rungtynės Lenkijoje praėjusią savaitę baigėsi lygiosiomis 32:32, o šį trečiadienį Nante po dviejų kėlinių rezultatas irgi buvo lygus 25:25. Baudinius šaltakraujiškiau mėtė Lenkijos vicečempionai. Jie nesuklydo nė karto ir laimėjo baudinyną 5:4.

Pirmajame kėlinyje sausakimšai Nanto areną užpildę sirgaliai nebūtų patikėję, kad tokia baigtis įmanoma. „Nantes“ puikiai pradėjo rungtynes ir pirmavo 9:4, 11:5. Tačiau antrojo kėlinio viduryje „Wisla“, įmetusi šešis įvarčius be atsako, ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą 19:17. Po to „Nantes“ nebepirmavo nė karto.

Plocko komanda galėjo išvengti papildomo nervų tampymo. „Wisla“ antrojo kėlinio paskutinę minutę pirmavo 25:23, bet prarado kamuolį ir Prancūzijos vicečempionai išlygino rezultatą.

Nepaisant apmaudžiai iššvaistyto pranašumo, Plocko rankininkai nesutriko ir per baudinyną jų nervai buvo stipresni.

Kita į ketvirtfinalį patekusi komanda „Kiel“ šį trečiadienį truputį nuliūdino savo sirgalius. Kylio rankininkai namie pralaimėjo atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes Bukarešto „Dinamo“ komandai 31:32. Tačiau „Kiel“ svarbiausią darbą atliko prieš savaitę, kai Rumunijos sostinėje šventė triuškinamą pergalę 41:28.

Beje, antrąsias rungtynes Kylyje stebėjo tik 5,6 tūkst. žiūrovų. Tai – labai mažai, nes Vokietijos bundeslygoje „Kiel“ lankomumo vidurkis yra 10,1 tūkst. sirgalių.

„Wisla“ į Čempionų lygos ketvirtfinalį pateko pirmą kartą. Praėjusį dešimtmetį P;ocko komanda buvo beveik nuolatinė svarbiausio žemyno turnyro dalyvė, bet nė sykio neperžengė aštuntfinalio kliūties. Praėjusį sezoną „Wisla“ rungtyniavo antrajame pagal rangą Europos lygos turnyre.

Keturiskart Čempionų lygos nugalėtojo „Kiel“ istorija daug turtingesnė, o šio turnyro ketvirtfinalyje Kylio klubas žais ketvirtą sezoną paeiliui.

Kitos dvejos atsakomosios aštuntfinalio rungtynės vyks ketvirtadienį.

Ketvirtfinalyje „Wisla“ susitiks su „Magdeburg“, „Kiel“ – su Paryžiaus PSG. Ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos gegužės 10-11 ir 17-18 dienomis, finalo ketvertas vyks birželio17-18 dienomis Kelne.

.

Aštuntfinalio atsakomosios rungtynės

„Kiel“ – Bukarešto „Dinamo“ 31:32 (16:17). Ekbergas 9 / Kuduzas 5. 5621 žr. Pirmosios rungtynės 41:28.

„Nantes“ – Plocko „Wisla“ 29:30 (po baudinių; 14:11, 25:25). Minne 9 / Lučinas 5, Kosorotovas 5. Pirmosios rungtynės 32:32.

„Veszprém“ – „Szeged“ ketvirtadienį. Pirmosios rungtynės 36:23.

„Gudme“ – „Aalborg“ ketvirtadienį. Pirmosios rungtynės 28:30.

.

Parašykite komentarą