LMRL. Atsitiesusios čempionės iš kovos dėl medalių nepasitraukė

Kauno „Žalgirio“ rankininkės laimėjo dramatišką ketvirtfinalio mačą ir pateko į Lietuvos pirmenybių pusfinalį. Penktadienį čempiono vardą ginantis „Žalgiris“ namie nugalėjo Klaipėdos „Viesulą“ 36:27 (16:14) ir atsiskaitė už varžovių aikštėje patirtą pralaimėjimą 28:34.

 .

Galutinis Kaune vykusių rungtynių rezultatas neatspindėjo įvykių eigos. Iki antrojo kėlinio vidurio daug arčiau pusfinalio buvo klaipėdietės, kurios iki pertraukos atsiliko nedideliu skirtumu, o įsibėgėjus antrajam kėliniui netgi išlygino rezultatą 21:21. Antrojo kėlinio viduryje kaunietės pirmavo tik 26:24, bet tada įmetė šešis įvarčius paeiliui ir įgijo reikiamą persvarą 32:24. Paskutinėje rungtynių dalyje „Viesului“ nebepavyko sumažinti skirtumo bent iki šešių įvarčių ir kelialapiu į pusfinalį džiaugėsi žalgirietės.

„Žalgiris“ pusfinalyje susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoja „Garliava“.

Vilniaus „Eglė“ ir Lietuvos jaunių rinktinė ketvirtfinalio rungtynes žais balandžio 15 ir 16 dienomis. Šio mačo nugalėtojos pusfinalyje susitiks su Vilniaus „Tauru“.

.

Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės

Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Viesulas“ 36:27 (16:14). Pirmosios rungtynės 28:34.

„Žalgiris“: Gudlinkytė 7, Rupeikaitė 6, Dunkulytė 5, Narauskaitė 4, Repečkienė 4, Čekuolytė 4, Abramauskaitė 3, Golubeva 2, Vanagė 1.

„Viesulas“: Klovaitė 6, Rimkutė 4, Žviliauskaitė 4, Stroputė 4, Klapčiukaitė 4, Vainorytė 2, Selivončikaitė 2, Mikaitytė 1.

.

.

RankininkėsTuro rekordasSezono rekordas
Įvarčiai 22 – Pilikauskaitė, Tauras (su Viesulu)
Komandos  
Įmesti įvarčiai 48 – Eglė (su Molėtais)
Praleisti įvarčiai 18 – Eglė (su Molėtais)
Didžiausias skirtumas 28 – Eglė (su Molėtais)

.

Parašykite komentarą