EL. Finale – Bistricos ir Hamaro rankininkės

Šeštadienį Grace prasidėjo moterų rankinio Europos lygos finalo ketvertas. Pusfinalio rungtynes laimėjo ir į sekmadienį vyksiantį finalą pateko Bistricos „Gloria“ ir Hamaro „Storhamar“ rankininkės.

Dviejų Rumunijos komandų rungtynėse „Gloria“ be didelio vargo susidorojo su Breilos „Dunarea“ 37:26, „Storhamar“ nepatyginamai atkaklesniame mūšyje pavijo penkiais įvarčiais pirmavusias varžoves ir įveikė Nanto „Neptunes“ ekipą 28:27.

Ir „Gloria“, ir „Storhamar“ pirmą kartą pateko į Europos turnyro finalą.

Beje, Rumunijos lygoje „Gloria“ užima trečiąją vietą, „Dunarea“ – ketvirtąją. Čempionės vardą jau užsitikrino Bukarešto CSM, o antroji vieta ir tikėtinas antrasis kelialapis į Čempionių lygą – beveik Bukarešto „Rapid“ kišenėje.

„Storhamar“ ekipa Norvegijos lygos reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, bet pusfinalio serijoje 0:1 atsilieka nuo „Sola“.

Nanto komanda Prancūzijos lygoje užima trečiąją vietą ir jau neturi galimybės iškovoti kelialapį į Čempionių lygą. Dvi pirmąsias vietas užima dėl aukso kovojančios „Brest-Bretagne“ ir „Metz“, kurios ir šį sezoną žaidė Čempionių lygoje.

.

Pusfinalis

Bistricos „Gloria“ – Breilos „Dunarea“ 37:26 (20:14). Laslo 9 / Ježič 7.

Hamaro „Storhamar“ – Nanto „Neptunes“ 28:27 (12:16). Obaidli 9, Nestaker 9 / Sajka 7.

.

Parašykite komentarą