Norinčių vadovauti Lietuvos rankiniui nėra

LRF pranešimas

Baigėsi pakartotinė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) ataskaitinė rinkiminė konferencija. Kaune vykusios konferencijos metu buvo pratęsti LRF Vykdomojo komiteto įgaliojimai iki rudens. Taip pat nuspręsta, kad LRF prezidento pareigas laikinai eis LRF viceprezidentas Antanas Skarbalius, nes pasibaigus kadencijai, neatsirado naujų kandidatų į prezidentus.

Nuo 2016 m. iki 2024 m. LRF prezidento pareigas dvi kadencijas ėjo Donatas Pasvenskas. Lietuvos rankinio federacija ir visa rankinio bendruomenė dėkoja D. Pasvenskui už indėlį vystant rankinio sporto šaką ir linki sėkmės tolesniuose darbuose.

Šių metų rudenį numatyta LRF neeilinė Konferencija, kurios metu bus surengti nauji LRF prezidento rinkimai.

Antano Skarbaliaus kreipimasis:

Gerb. Kolegės ir Kolegos,
Lietuvos rankinio federacijos ataskaitinėje rinkiminėje konferencijoje susiklosčius situacijai dėl prezidento rinkimų (nebuvo pretendento), sutikau laikinai eiti tas pareigas.

Konferencijos dalyviai diskutavo ir kėlė problemas. Konferencijos dalyvių paklausiau – ar rankinio veikla nebus vykdoma iki kol bus išrinktas prezidentas? Atsakymas – ne. Tuomet  aš paprašiau visų kartu darbuotis Lietuvos rankinio labui.

Dabar, kreipdamasis į kiekvieną, prašyčiau pasidalinti idėjomis dėl rankinio plėtros.

Todėl per dvi savaites (iki liepos 7 d.) prašyčiau man atsiųsti:
– Rankinio plėtros problema/os;
– Galimi veiksmai problemai/oms spręsti;
– Kokius veiksmus galėčiau atlikti aš asmeniškai;

Manyčiau, kad susisteminus visa tai ir paviešinus iš anksto (tai padarysiu aš), jau rugpjūčio 21–22 d.d. vykstančio Aivaro Daugio festivalio metu Pasvalyje – galėtume pasitarti.

Primenu, kad 2027 metais sukaks 100 metų kai Lietuvoje žaidžiamas rankinis. Pasiūlykime kaip pasinaudoti tokia proga ir paaktyvinti rankinio propagavimą bei plėtrą.

KARTU – MES GALIME NUVEIKTI LABAI DAUG!

Pagarbiai,
Prezidentas, l. e. p. Antanas Skarbalius
El. paštas: antanas.skarbalius@lsu.lt
Tel.: +370682 16807

Parašykite komentarą